100
8 decembrie 2020

Ronela Ardelean – CARERI EDUCATIV S.R.L.

Ateliere de dezvoltare personala, after-school, limbi străine pentru copii, Sighetu Marmației

1. Care este esența afacerii tale? 

Spațiu de joaca cu activități educative, after-school – venim în întâmpinarea părinților cu activitatea de after-school: preluăm copiii de la școala, servesc în centrul nostru prânzul și ne ocupăm de efectuarea temelor. În plus, oferim cursuri de limbi străine, cursuri de zumba, ateliere de creație, ateliere de bucătărie pentu copii, ateliere de dezvoltare personală și multă, multă distracție. Organizăm petreceri tematice, unde noi cream decorurile, facem un miniatelier de creație, organizăm jocuri educative, facem karaoke.

2. Ce ai facut în ultimele luni și, dacă a fost cazul, cum te-ai reinventat ca afacere să treci prin criza Covid?

După ce în martie 2020 s-au impus restricții pentru spațiile de joacă, ne-am reorganizat și am extins plaja activităților educative. Ne-am ocupat exclusiv de after-school, începând din luna iunie și mai nou de școală on-line. Am mai creat un spațiu de învățare și m-am calificat în Aritmetică mentală, achiziționând franciză Smarty Kids, ca o alternativă de educație. În lunile în care nu am putut funcționa, având avantajul că știu să croiesc și să cos, am achiziționat materiale și am confecționat măști.

3. Care a fost cea mai are provocare suplimentara care ți-a apărut în business odată cu pandemia?

Cea mai mare provocare, cred că a fost pentru toți supraviețuirea în condițiile în care ne-au restricționat ca activitate și găsirea de soluții pentru a ieși din criză. Au fost câteva nopți nedormite, cu calcule și dureri de cap; dar cum noaptea e cel mai bun sfătuitor, a venit și soluția.

4. Ce ai învățat și cum ai devenit mai puternic?

Dacă îți dorești ceva cu adevărat, iubești ceea ce faci, vei găsi întotdeauna soluții! Nu știi cât ești de puternic, până nu ești nevoit să fii puternic!

5. Ce le-ai transmite antreprenorilor care trec sau vor trece printr-o situație similară, bazat pe experiența ta proprie?

Urmați-vă visele, aveți încredere în intuiția voastră!! Un business este ca și un copil; se naște din vise, crește și se dezvoltă cu dragoste și respect pentru muncă, se maturizează cu ajutorul încrederii în voi! „Niciun vis nu e prea mare și niciun visător nu e prea mic!!”