100
17 noiembrie 2020

Măntoiu Alin-George – IMOVIZOR S.R.L.

Servicii integrate în domeniul imobiliar, Cluj-Napoca

1. Care este esența afacerii tale? 

Să îmi ajut clienții să își realizeze obiectivele în domeniul imobiliar, oferindu-le servicii de consiliere imobiliară și în domenii conexe – asigurări, obținerea de finanțare/credit, certificare energetică, recomandarea de specialist: notar, evaluator, avocați, arhitecți.

2. Ce ai facut în ultimele luni și, dacă a fost cazul, cum te-ai reinventat ca afacere să treci prin criza Covid?

Începând cu luna martie 2020 dinamică afacerii mele s-a modificat considerabil. Cantitatea de activități premergătoare finalizării tranzacțiilor imobiliare s-a redus mult în perioada stării de urgență, iar ulterior a crescut, fără a reveni la nivelul din anul 2019 și lunile ianuarie și februarie 2020. Multe activități s-au mutat în domeniul online, am ținut legătură cu clienții și potențialii clienți prin mijloace online. Am făcut analiza temeinică a nevoilor și dorințelor clienților, la fel și partea de prospectare a pieței pentru a căuta soluțiile adecvate, iar întâlnirile pentru vizionare le-am planificat doar după ce am convenit că proprietatea propusă corespunde nevoilor clientului. M-am adaptat nevoilor în schimbare ale clienților și am
adăugat în portofoliu mai multe case și terenuri în Cluj Napoca și în zona metropolitană.

3. Care a fost cea mai are provocare suplimentara care ți-a apărut în business odată cu pandemia?

Să mă adaptez la situația în care întâlnirile față în față (care reprezentau principalul meu atu și majoritatea activității mele până în martie 2020) sunt limitate, să caut soluții și metode pentru a-mi câștiga și deservi clienții, chiar și în perioada stării de urgență.

4. Ce ai învățat și cum ai devenit mai puternic?

Am învățat că este nevoie să fiu flexibil și să mă adaptez nevoilor pieței, am învățat să îmi adaptez planurile și metodele pentru a-mi atinge obiectivele. De asemenea, am înțeles și mai mult că e important modul în care mă raportez la o situație pentru a continuă și a crește șansele de success.

5. Ce le-ai transmite antreprenorilor care trec sau vor trece printr-o situație similară, bazat pe experiența ta proprie?

Să fie pregătiți să își adapteze planurile, dar sa nu renunțe la obiectivele propuse.