100
3 decembrie 2020

Crișan Andrei Răzvan – ARC ACCOUNT ADVISOR S.R.L.

Servicii financiar – contabile, Cluj-Napoca

1. Care este esența afacerii tale? 

Esența afacerii mele este sintetizată în următoarea frază: Orice client trebuie să știe în orice moment ce deține în firma, ce are de primit și de la cine, ce datorează și cui.

2. Ce ai facut în ultimele luni și, dacă a fost cazul, cum te-ai reinventat ca afacere să treci prin criza Covid?

Din fericire, în ultimele luni activitatea nu mi-a fost afectată în mod semnificativ, contabilitatea fiind necesară oricărei companii chiar și în perioade de criză profundă. În perioada stării de urgență am oferit anumitor clienți o reducere de 50% la factura de contabilitate. Am considerat că este o situație prin care trebuie să trecem toți, solidaritatea
fiind esențială în astfel de situații.

3. Care a fost cea mai are provocare suplimentara care ți-a apărut în business odată cu pandemia?

Cea mai mare provocare a fost generată de căutarea de mijloace suplimentare pentru ajutorarea firmelor lovite de această pandemie, aici fiind incluse ajutoarele propuse de stat (șomajul tehnic, microgranturi etc.). În plus, pe perioada pandemiei, am căutat metode de reducere a costurilor la nivelul maxim posibil .

4. Ce ai învățat și cum ai devenit mai puternic?

Cel mai important lucru pe care l-am învățat a fost că „punerea pe pauză” a economiei poate avea consecințe catastrofale și că nu există un domeniu care să rămână absolut neatins de o asemenea problemă. În plus, am învățat că este foarte important să nu supui clienții la presiuni pentru plata imediată, ținându-i astfel aproape și demonstrând solidaritate.

5. Ce le-ai transmite antreprenorilor care trec sau vor trece printr-o situație similară, bazat pe experiența ta proprie?

Aș transmite antreprenorilor faptul că, într -o astfel de situație, poate fi extrem de necesară o „regândire” din temelii a afacerii. În cazul meu, o astfel de reconfigurare nu a fost necesară, dar, din interacțiunile pe care le-am avut cu alți antreprenori, consider că este foarte importantă deschiderea spre reinventare, să poți identifica oportunități chiar și acolo unde, aparent, n-ar putea exista în niciun fel.