100
15 noiembrie 2020

Andreea Cojoc – EDUMAKERS S.R.L.

Programe educaționale pentru copii, STEM, IT, ROBOTICA, Cluj-Napoca

1. Care este esența afacerii tale? 

Esența afacerii mele este furnizarea de programe educaționale de calitate pentru copii, axate pe dezvoltarea abilităților esențiale pentru succesul în viață și la școală al acestora.

2. Ce ai facut în ultimele luni și, dacă a fost cazul, cum te-ai reinventat ca afacere să treci prin criza Covid?

Ultimele luni au fost foarte provocatoare pentru afacerea mea, schimbând în totalitate modelul de business inițial. Modul de desfășurare a cursurilor pentru copii nu mai este posibil în varianta fizică, în sala de clasa, așa că a fost necesară mutarea în online a cursurilor, acolo unde acest lucru a fost posibil.

3. Care a fost cea mai are provocare suplimentara care ți-a apărut în business odată cu pandemia?

Provocarea suplimentară a fost să adaptăm activitățile practice cu copiii pentru predarea în online.

4. Ce ai învățat și cum ai devenit mai puternic?

Am învățat în această perioada să fim mai flexibili, să continuăm să căutăm soluții, să fim perseverenți.

5. Ce le-ai transmite antreprenorilor care trec sau vor trece printr-o situație similară, bazat pe experiența ta proprie?

Cineva spunea că succesul este abilitatea de a trece de la un eșec la altul fără a-ți pierde entuziasmul. Cred că aceasta este esență antreprenoriatului. Le-aș transmite viitorilor antreprenori să nu-și piardă încrederea, chiar dacă vor avea de înfruntat provocări inedite, și în momentele dificile să se reîntoarcă la esență afacerii lor, la motivul principal pentru care au început afacerea, și să-și extragă de acolo entuziasmul.